Latvijā veikts pilotpētījums ar senioriem apstiprina, ka apelsīnu sulas palielina B grupas vitamīnu folskābi organismā 2

Uztura zinātnieces Lailas Meijas virsvadībā veiktais pilotpētījums ar senioriem, kuri divus mēnešus uzturā dzēra glāzi apelsīnu sulas, ļauj secināt, ka šī sula ir labs B grupas vitamīna folskābes avots. Vienlaikus pētījums uzrādīja, ka apelsīnu sulai neietekmē holesterīna un cukura līmeni asinīs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Veiktais pētījums atklāj interesantus faktus par apelsīnu sulas ietekmi uz cilvēku veselību, kā arī ļauj lauzt vairākus sabiedrībā iesakņojušos mītus. Jāmin, ka pētījumā tika dzerta CIDO apelsīnu sula.

Pētījumā piedalījās 20 seniori no sociālā aprūpes centra “Liepas”, kuri divus mēnešus, nemainot pamata ēdienkarti, uzturā izdzēra glāzi apelsīnu sulas. Senioriem tika salīdzinātas analīzes, kas tika veiktas pirms un pēc pētījuma, izdarot secinājumus par apelsīnu sulas patieso ietekmi uz organismu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viens no pētījuma galvenajiem secinājumiem ir, ka apelsīnu sula organismā būtiski palielina folskābi, kas ir B grupas vitamīns. Pētījuma sākumā 75% dalībnieku folskābes līmenis bija nepietiekams. Savukārt pētījuma beigās vairs tikai 30% dalībnieku tas bija nepietiekamā daudzumā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.