Mehanizētā “Mozzarella” siera porciju izgatavošanas iekārta 6
Iespējams, ja nebūtu siera meistara Visvalža Dzeņa, tad tagad iecienītās “Mozzarella” siera bumbiņas izskatītos krietni citādāk. 1950.gados, strādājot ASV fabrikā “Brunetto Cheese Co”, viņš gudroja, kā mehanizēt siera porciju veidošanu. Jau 1958.gadā Dzenis izgatavoja un patentēja pirmo noteikta svara un dimensiju “Mozzarella” siera bumbiņu izgatavošanas iekārtu, kuras patentu 1959.gadā veiksmīgi pārdeva. Tas bija viņa sekmīgās uzņēmējdarbības sākums, kuras rezultātā uzkrātos līdzekļus pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas Dzeņa kungs ir ieguldījis arī Latvijā, dibinot vienu no Latvijas kokapstrādes gigantiem Allažos SIA “Kokapstrāde 98”, kurā nodarbināti teju 300 strādnieku.