Foto: Anda Krauze

Latviešu tautas zupa – skābēti kāposti ar atsevišķi apceptiem kartupeļiem 10

Sastāvdaļas
• 1 kg skābētu kāpostu
• 1 kg kakla karbonādes
• mazi kartupelīši ar mizu
• skābais krējums

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Katlā ielej pusotra litra ūdens, uzvāra un tikai tad liek gabalos sagrieztu kakla karbonādi, lauru lapas, melno piparu graudus, nedaudz sāls. Vāra, līdz gaļa mīksta. To izņem no katla, bet vārīties liek skābētos kāpostus. Kad tie sasnieguši stadiju, kad ir labi sakožami, bet mazliet kraukšķīgi, zupai pievieno saplucinātus gaļas gabaliņus.

Ja skābētie kāposti gadījušies ļoti skābi, tiem pārlej nedaudz šķidruma un sutina, ik pa laikam pievienojot vēl ūdeni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zupu pasniedz ar atsevišķi uzvārītiem un apceptiem kartupeļiem un skābo krējumu.

Virumā iemet arī pa kādai dzērvenītei.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.