Foto – Shutterstock

Kāpēc emigrējošie latvieši sāka slimot ar citādākām kaitēm 0


“Uz pārdomām vedināja arī manu vecāku paaudzē pieredzētais – proti, pēc emigrācijas latviešu vidējais mūža ilgums ASV saruka, viņi sāka vairāk sirgt ar artrītu, vēzi un citām kaitēm. Ģenētiskas izmaiņas rodas daudz ilgstošākā laikā, tātad ar iedzimtību tas nebija izskaidrojams. Bet ar citādu dzīvesveidu, uzturu un ēšanas paradumiem gan, jo rupjas maizes vietā Amerikā ieceļojušie latvieši ēda baltmaizi, lietoja vairāk rafinētu produktu ar lielāku saldvielu un konservantu daudzumu to sastāvā. Iznāku-mā – liekais svars un aptaukošanās, kas noveda pie diabēta, sirds un asinsvadu slimībām un citām slimībām.”

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas
Pētniecības mērķis bija noskaidrot, kā iespējams mainīt bioķīmiskos procesus smadzenēs un līdz ar to – mazināt kā ēstgribu, tā ķermeņa svaru. Tagad gan vairāk uzmanības tiek veltīts nevis taukvielām, bet saldumiem jeb ogļhidrātiem. Zinātnieki cenšas noskaidrot, vai tīkamai garšai ir kāda saikne ar tā dēvēto atalgošanas sistēmu smadzenēs, līdzīgi kā atkarībvielu – alkohola un citu apreibinātāju – lietotājiem, kam tā ir ļoti spēcīga.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.