Lasis kopā ar cūkgaļu šajā receptē draudzējas 0
Vilma Kuka, pensionāre: Kad strādāju par hidrogrāfi tehniķi Liepājas lielajā bākā, bija plaša zivju izvēle, gandrīz katru dienu no tām kaut ko gatavoju. Zivis garšo joprojām, tāpēc, kad vien iespējams, uzcepu kādu zivtiņu vai uzvāru zupu. Meitai lauku mājās ir dīķis, kurā ielaistas dažādu sugu spuraines. Svētku reizēs mums tiek pa kādai līdakai vai citai zivij.
Dažkārt pati izdomāju, ko interesantu varētu pagatavot no zivīm. Tā man ienāca prātā, ka varētu lasi likt kopā ar cūkgaļu un cept kotletes vai vārīt frikadeles.
Svaigu lasi samaļu kopā ar svaigu cūkas cauraudzīti, pievienoju maltajai gaļai un zivīm domātās garšvielas, mazliet sāls, sīpolus, olas un miltus. Kārtīgi samīcu, veļu bumbiņas un lieku verdošā ūdenī, lai vārās. Lai bumbiņām nebūtu jēls vidus, tās jāvāra vismaz 15 minūtes.
No masas var cept arī viltoto zaķi. Jebkurā variantā ēdiens ir tik garšīgs, ka mēli var norīt!