Lasis ar saldkrējuma un šampinjonu mērcīti 0

Sastāvdaļas – 200 – 300 g laša vai foreles steiks, 1 – 2 tējkarotes olīveļļas, 1 – 2 tējkarotes citrona sulas, sāls, pipari.

Reklāma
Reklāma
“Ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana, lai noteiktu nāves cēloni.” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 137
TV24
“A, ēst tu gribi? Darbu gribi?” Blodons nikns uz Latvijas iedzīvotājiem, kuri “norok” ekonomiski pamatotus būvprojektus
Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas mērcei – 100 – 150 g šampinjonu, sīpols, 200 ml piena vai saldā krējuma, ēdamkarote miltu, dilles, augu eļļa, sāls, pipari.

Pagatavošana.

Zivi nomazgā, nosusina, sagriež šķēlēs, ierīvē ar sāli un pipariem. Uzšļaksta ar citrona sulu un iesmērē olīveļļu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zivi kārto ar sviestu ietaukotā veidnē un cep 200 grādu karstumā 15 – 20 minūtes.

Sīpolu smalki sagriež. Šampinjonus nomazgā, nosusina un sagriež ripiņās.

Augu eļļā uz pannas apcep sīpolu, pievieno šampinjonus un, visu maisot, cep 5 minūtes. Pievieno sāli.

Sēnēm pievieno miltus un visu samaisa. Pannā ielej pienu vai saldo krējumu un intensīvi maisa, lai neveidojas kunkulīši.

Kad mērcīte uzsit burbuli, samazina uguni un visu vēl sutina 2 – 3 minūtes. Mērcītei ir jāsabiezē un jābūt viendabīgai.

Pievieno sasmalcinātas dilles, sāli un piparus pēc garšas. Uzliek vāku un atstāj uz 2 – 3 minūtēm.

Lasi uzliek uz šķīvja, pārlej ar mērcīti un rotā ar zaļumiem.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.