Laša tartars. Gatavo šefpavārs Kristaps Sīlis 0
Sastāvdaļas – laša fileja, sezama eļļa, olas, majonēze, avokado, paipalu olas, maize, laims, salikornija (jūras pupas vai jūras asparāgs), sāls, pipari.
Pagatavošana.
Tartaram – laša fileju sagriež gabaliņos, pievieno sāli, piparus.
Sezama majonēzei – ņem divus olas dzeltenumus un, lēnām lejot, iekuļ 200 g sezama eļļas.
Avokado sagriež kubiņos, pievieno sāli, cukuru, laima sulu.
Paipalu olas liek verdošā ūdenī un vāra uz lēnas uguns 2, 5 minūtes.
Maizes grauzdiņiem – plāni sagriež maizi, pārsmērē ar olīveļļu, pievieno sāli, piparus un cep krāsnī sešas minūtes 180 grādos.
Salikorniju noblanšē piecas sekundes, tad liek ledus ūdenī.