Foto – Anda Krauze

Laša tartars. Gatavo šefpavārs Kristaps Sīlis 0

Sastāvdaļas – laša fileja, sezama eļļa, olas, majonēze, avokado, paipalu olas, maize, laims, salikornija (jūras pupas vai jūras asparāgs), sāls, pipari.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Tartaram – laša fileju sagriež gabaliņos, pievieno sāli, piparus.

Sezama majonēzei – ņem divus olas dzeltenumus un, lēnām lejot, iekuļ 200 g sezama eļļas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Avokado sagriež kubiņos, pievieno sāli, cukuru, laima sulu.

Paipalu olas liek verdošā ūdenī un vāra uz lēnas uguns 2, 5 minūtes.

Maizes grauzdiņiem – plāni sagriež maizi, pārsmērē ar olīveļļu, pievieno sāli, piparus un cep krāsnī sešas minūtes 180 grādos.

Salikorniju noblanšē piecas sekundes, tad liek ledus ūdenī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.