Lapu salāti ar tempurā ceptu Jāņu sieru 0
Sastāvdaļas
• 100 g lapu salātu
• 40 g tempuras miltu
• 100 g Jāņu siera
• 100 g dzērveņu sulas
• 40 g dzērveņu
• 20 g gaišā balzametiķa
• 30 g cukura
• 2 krustnagliņas
• 30 g citrona
• 40 g olīveļļas
• 20 g pūdercukura
• Pipari
• Sāls
Pagatavošana.
Dzērveņu sulu sablendē ar dzērvenēm, lej katlā, pievieno nomizotus sīpolus, cukuru, etiķi, krustnagliņas un vāra uz nelielas uguns, kamēr sīpoli mīksti. Tempuras miltus (var nopirkt lielveikalos) samaisa ar ledusaukstu ūdeni, pieber sagrieztu Jāņu sieru un cep lielā eļļas daudzumā, līdz tam veidojas zeltaina krāsa. Gatavo mērci: olīveļļu samaisa ar citrona sulu, sāli, pipariem un pūdercukuru.
Uz šķīvja liek salātus, šalotes sīpolus, ceptu sieru un uzlej mērci.