Foto-Valdis Semjonovs

Lapu salāti ar svaigo sieru 0

Sastāvdaļas (1 porcijai) – 100 g salātu maisījuma (romiešu salāti, spināti, rukola), 35 g Latvijā ražotā svaigā siera “SierŠtelle”, 25 g ķiršu tomātiņu, 25 g svaiga gurķa, maizes standziņa, bumbieris, 20 g medus, 20 g baltvīna, sāls, melnie maltie pipari pēc garšas. Bazilika pesto: 10 g bazilika, 15 g olīveļļas, 1 neliela ķiploka daiviņa, neliela saujiņa riekstu, 1 citrons.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Lasīt citas ziņas

Vispirms karamelizē bumbieri. Nomizotu bumbieri pārgriež uz pusēm, izņem viduci. Katliņā ielej baltvīnu, tam pievieno medu. Vāra, līdz izveidojies sīrups, tajā ieliek bumbieri, vāra 10 līdz 15 min. Kad bumbieris izņemts no sīrupa, apcep medū. Bazilika pesto: baziliku sablendē kopā ar olīveļļu, riekstiem, citrona sulu, maltajiem melnajiem pipariem, cukuru un sāli. Uz šķīvja liek saplūkātas salātu lapas, apslaka ar bazilika pesto, viegli izcilā. Pievieno ķiršu tomātu pusītes, plānas gurķa šķēles, svaigo sieru un karamelizētu bumbieri. Salātus pasniedz kopā ar maizes standziņu.

Paldies par atsaucību kafejnīcai “Upene” Iecavā!

CITI ŠOBRĪD LASA
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.