Laiskās pēcpusdienas deserts bez kafijas 0
Smilšu mīklas groziņš ar ogām. Sastāvdaļas: 0,5 kg smilšu mīklas, 10 aprikozes, sauja melleņu, sauja meža zemeņu vai citu svaigu ogu, 2 olas, 150 g salda krējuma, citrona miziņa, 150 g cukura, vaniļas cukurs, kanēlis.
Kā gatavot?
Mīklu ieklāj formiņās, liek uz 4 minūtēm cepties 180 grādos. Aprikozes sagriež šķēlēs, pārber ar cukuru un kanēli, atstāj, lai savelkas. Kārto apceptajā groziņā – pamīšus, liek tāpat kā ābolu šķēlītes uz plātsmaizes.
Sakuļ olu ar saldo krējumu, pievieno cukuru, vaniļu un pierīvē citrona miziņu. Pārlej pāri aprikozēm groziņos. Liek cepties 10 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē. Pārber ar svaigām ogām.
Gatavoja šefpavāre Ineta Grēniņa
Zaļās tējas late (4 porcijas)
Sastāvdaļas: 3 tējkarotes zaļās tējas pulvera (Maccha; Matcha), var nopirkt specializētajās tējas bodītēs vai Japānas un citos Austrumu veikaliņos, litrs piena, brūnais cukurs dekorēšanai.
Kā gatavot?
Zaļās tējas pulveris ir tradicionāls un iemīļots produkts japāņu kulinārijā. Tvaicētas tējas lapiņas izžāvē un samaļ, iegūstot spilgti zaļu pūderi. Ja kafija apnikusi vai dakteris aizliedzis to dzert, lielisks aizvietotājs ir zaļās tējas late.
Pienu uzvāra un ar piena putojamo slotiņu vai kā citādi nesteidzīgi iejauc zaļās tējas pulveri, lai nebūtu kunkulīšu. Rotā ar saputotu pienu, kam uzbārsta brūno cukuru un nedaudz zaļā pulverīša.
Gatavoja šefpavāre Ineta Grēniņa