Lai visiem būtu lielāks prieks, svētku galdam jābūt skaisti un pārdomāti servētam 0
Lai lieliem un maziem būtu lielāks prieks, Lieldienu galdam jābūt skaisti un pārdomāti servētam. Ko vajadzētu ievērot?
“Svētku galda klājums ar kaut ko jāizceļ – to panāk ar traukiem, rotājumiem, svecēm un ziedu kompozīcijām,” stāsta Kandavas lauksaimniecības tehnikuma profesionālo priekšmetu skolotāja Indra Vizule. “Lieldienu galda klājumā varētu ietvert vairākus šo svētku simbolus: ūdeni, kas simbolizē atjaunošanos, uguni, kas ir gaismas simbols, olas un zaķus, kas ir dzīvības simboli.”
Svētku galdā var pasniegt ūdeni, sulu un vīnu. Kā dekoru izmanto vāzēs vai no zariem savītos groziņos ievietotas pavasara puķes: sniegpulkstenītes, krokusus, narcises, tulpes un hiacintes. Par pavasara tuvošanos vēstīs arī pūpoli, izplaucēti bērzu un alkšņu zari, kuros var iekārt dekoratīvas oliņas un citus Lieldienas simbolizējošus elementus.