Foto – Shutterstock

Lai vafeles izdodas kraukšķīgas! Pareizās mīklas recepte 3

Pērkot vafeļu pannu, jāraugās, vai tā ir paredzēta plānajām, kraukšķīgajām vafelēm, jo citviet ārzemēs ļoti populāras ir mīkstās, uzpūstās vafeles, ko ēd ar putukrējumu un ievārījumu (izcepas sirds formā vai četrstūrainas), un biezo vafeļu pannās kraukšķīgas vafeles nemaz nevarēs izcept.

Reklāma
Reklāma
Kārlis Streips: “No kurienes šis kretīns gūst pārliecību, ka viņam ir tiesības par to kaut ko spriest?”
Kokteilis
6 zodiaka zīmes, kam nepiemīt ne mazākās līdera dotības 25
Veselam
Stradiņa slimnīcā krīzes situācija – ar “ātrajiem” atvestie pacienti pie slimnīcas mašīnā spiesti gaidīt pat vairāk nekā 2 stundas 26
Lasīt citas ziņas

Lai kādi ir pannas plusi un mīnusi, daudz svarīgāka ir vafeļu mīklas recepte.

Kraukšķīgajām saldajām vafelēm 125 gramus kviešu miltu samaisa ar 200 gramiem izkausēta sviesta. Četras olas ar putojamo slotiņu sakuļ ar 200 gramiem cukura, līdz tas izkusis, un pievieno miltu masai. Rūpīgi izmaisa un cep iepriekš sakarsētā pannā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja vēlas ļoti kraukšķīgas vafeles, pusi no miltu daudzuma var aizvietot ar kartupeļu cieti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.