Cēzara salāti ar vistu 0

Sastāvdaļas – vistas fileja, Parmezāna siers, salātu lapas, ķiršu tomātiņi, baltmaize, augu eļļa. Mērcei – majonēze, anšovi, sinepes, citrona sula, malti melnie pipari.
Pagatavošana.
Vistas fileju apslaka ar etiķi, pārkaisa ar maltiem melnajiem pipariem, sāli un atstāj uz divām trim stundām iemarinēties. Pēc tam cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā, līdz gatava. Baltmaizi sagriež nelielos kubiņos, apgrauzdē uz sausas pannas. No majonēzes, sakapātiem anšoviem, pievienojot sinepes, citrona sulu un maltus melnos piparus, pagatavo mērci. Salātu lapas sagriež, tajās iecilā mērci, pievieno ķiršu tomātu daiviņas, vistas filejas strēmeles un baltmaizes grauzdiņus, pārkaisa ar rīvētu Parmezāna sieru.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas
Kartupelis “mundierī” ar šampinjoniem un cūkgaļas fileju
Foto – Valdis Semjonovs

Kartupelis “mundierī” ar šampinjoniem un cūkgaļas fileju
Sastāvdaļas – lieli kartupeļi, šampinjoni, cūkas fileja, ķiršu tomāti, malti melnie pipari, sāls. Mērcei – krējums, majonēze, ķiploki, dilles.
Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kartupeļus ar visu mizu kārtīgi nomazgā, liek katliņā vārīties, aplejot ar ūdeni tā, lai tas tikai apsedz kartupeļus. Kad gatavi, katru kartupeli ietin folijā, lai saglabājas karsts. Pirms pasniegšanas kartupeli ar nazi iegriež un paver vaļā. Iekšā liek mērcīti, kas gatavota no majonēzes un krējuma, pievienojot smalki sakapātu ķiploku un dilles. Sagrieztus šampinjonus apcep pannā, pievienojot nedaudz sāls un maltus melnos piparus. Cūkas fileju apslaka ar etiķi, pārkaisa ar sāli un pipariem, ļauj marinēties pāris stundas, pēc tam uz pannas cep no abām pusēm, līdz gatava. Kartupeli pasniedz kopā ar majonēzes un krējuma mērcīti, ceptajiem šampinjoniem un cūkas filejas šķēli. Pievieno daiviņās sagrieztus ķiršu tomātiņus.

Kafijas krēms ar ogu mērci
Foto – Valdis Semjonovs

Kafijas krēms ar ogu mērci
Sastāvdaļas – 1 litrs saldā krējuma, 4 ēd. k. cukura, 2 ēd. k. želatīna, 5 ēd. k. labas kvalitātes šķīstošās kafijas, 200 ml piena. Ogu ķīselim – saldētas ogas (ķirši, zemenes u. c.), 1 litrs ūdens, 4 ēd. k. cukura, naža gals citronskābes, 2 ēd. k. kartupeļu miltu. Rotājumam mandarīni, piparkūkas.
Pagatavošana.
Saldo krējumu saputo ar cukuru stingrās putās. Vispirms uzbriedina, pēc tam ūdens peldē izkausē želatīnu. Šķīstošo kafiju iejauc karstā pienā, ļauj atdzist, pēc tam pievieno izkausēto želatīnu un šo masu iecilā putukrējumā. Ievieto ledusskapī, lai sastingst. Atkausētas ogas aplej ar ūdeni, pieliek citronskābi un cukuru, liek uz plīts. Kad masa uzvārījusies, pievieno ūdenī atšķaidītus kartupeļu miltus. Uzvāra un tūlīt ņem nost no uguns. Ļauj, lai atdziest. Ogu mērci un kafijas krēmu kārto deserta traukā. Rotā ar mandarīniem un piparkūkām.

Karstais ziemas dzēriens
Foto – Valdis Semjonovs

Karstais ziemas dzēriens
Sastāvdaļas – upeņu ievārījums, apelsīni, citrons, dzērvenes, ingvers, medus.
Pagatavošana.
Glāzē liek upeņu ievārījumu, sagrieztus apelsīnus, citronu, ingvera šķēlītes, pievieno medu un veselas dzērvenes. Sajauc un aptuveni uz stundu atstāj, lai atsulojas un ievelkas. Aplej ar karstu ūdeni, atstāj vēl uz 5 min ievilkties un tad bauda. Ļoti atspirdzinoši!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.