Lai rasols ātri gatavs! Kā uzvārīt olu minūtes laikā? 1
Vārītas olas brokastīs – lielisks un veselīgs dienas iesākums. Taču olu vārīšana aizņem visai daudz laika, tāpēc steidzīgajos darbdienu rītos, šo ēdienu nereti atliekam brīvdienām.
Ātra olu izvārīšana svarīga arī tām saimniecēm, kas jau steidz pagatavot rasolu, siļķi kažokā vai pildītas olas svētku galdam. Izrādās, ierasto – 8-10 minūšu vietā, olas var izvārīt arī minūtes laikā.
Mikroviļņu krāsnī – daudz ātrāk
Jums vajadzīgas tikai dažas lietas: neliela bļoda, ko drīkst lietot mikroviļņu krāsnī, ūdens, mikroviļņu krāsns un, protams, ola.
Vispirms bļodu piepildiet ar siltu ūdeni, un tajā ielieciet jēlu olu (te gan jāpiebilst, ka, ja vēlaties vienlaicīgi vārīt vairākas olas, gatavošanas laiks var būt nedaudz ilgāks).
Bļodiņu ar olu vienu minūti ielieciet mikroviļņu krāsnī (ar jaudu 800 vati). Kad minūte pagājusi, izņemiet bļodu ar olu no krāsns. Izmantojiet karoti, lai izņemtu olu no karstā ūdens, un, lūk: vārīta ola minūtes laikā gatava!
Pirms čaumalas lobīšanas, ļaujiet olai atdzist – tā ir ļoti karsta.