Lai kartupeļi labi garšotu. 6 gudrības, kas jāzina katram 0
• Kartupeļi ātrāk izvārās un ir garšīgāki, ja ūdenim pieliek gabaliņu sviesta vai margarīna.
• Vārot kartupeļu ūdenim der pievienot 2–3 ķiploka daiviņas un lauru lapu vai nedaudz diļļu.
• Ja vāra uz lielas uguns, kartupeļi no ārpuses ir mīksti, pat plaisā, bet iekšpusē vēl ir cieti. Ugunij jābūt nelielai un vienmērīgai.
• Lai mundierī vārītiem kartupeļiem neplaisātu miza, ūdenim pievieno etiķi vai 1–2 ēdamkarotes skābētu gurķu vai kāpostu sulas.
• Lai kartupeļu biezputra nebūtu pelēka, sastampātiem tupeņiem pakāpeniski lej klāt karstu pienu.
• Lai pankūkām rīvētie kartupeļi nesamelnētu, masai pielej nedaudz karsta piena.