Lai gaļas ēdieni paši kustu mutē. Pieci saimnieces padomi 0
1. Lai kotletes būtu pikantākas un mīkstākas, kotlešu masai piemaļ žāvētu speķi.
2. Vārītas vai ceptas aknas samaļ kopā ar žāvētu speķi, pievieno piparus, sāli, saberztas krustnagliņas, pielej buljonu. Rūpīgi samaisa.
3. Vidēji treknu karbonādi nepanē olā un rīvmaizē, kā parasti dara ar liesu karbonādi. Vidēji
treknu karbonādi panē tikai rīvmaizē, tad tā būs sulīga un mīksta.
4. Gaļas gabalu no filejas vai šķiņķa liek katlā, pārlej ar kāpostu sulu, pievieno garšsaknes,
piparus, lauru lapas, sāli. Vāra, līdz gaļa gatava. Aukstu gaļu sagriež šķēlēs.
5. Vārīšanai jāizvēlas pietiekami liels katls, lai gaļa būtu pārsegta ar ūdeni. Vai gaļu liek
aukstā ūdenī vai verdošā, nav noteicošais. Vispirms gaļu vāra uz mazas liesmas un nosmeļ
putas.