Foto – Gvido Kajons

Lai gaļas ēdieni paši kustu mutē. Pieci saimnieces padomi 0

1. Lai kotletes būtu pikantākas un mīkstākas, kotlešu masai piemaļ žāvētu speķi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

2. Vārītas vai ceptas aknas samaļ kopā ar žāvētu speķi, pievieno piparus, sāli, saberztas krustnagliņas, pielej buljonu. Rūpīgi samaisa.

3. Vidēji treknu karbonādi nepanē olā un rīvmaizē, kā parasti dara ar liesu karbonādi. Vidēji
treknu karbonādi panē tikai rīvmaizē, tad tā būs sulīga un mīksta.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Gaļas gabalu no filejas vai šķiņķa liek katlā, pārlej ar kāpostu sulu, pievieno garšsaknes,
piparus, lauru lapas, sāli. Vāra, līdz gaļa gatava. Aukstu gaļu sagriež šķēlēs.

5. Vārīšanai jāizvēlas pietiekami liels katls, lai gaļa būtu pārsegta ar ūdeni. Vai gaļu liek
aukstā ūdenī vai verdošā, nav noteicošais. Vispirms gaļu vāra uz mazas liesmas un nosmeļ
putas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.