Kā pareizi marinēt gaļu grilam mājas apstākļos? 0
Lai arī katrā mājsaimniecībā ir kāda iecienīta gaļas marinēšanas recepte, nevajadzētu koncentrēties tikai uz vienu gaļas marinēšanas veidu. Eksperimentējot un izmēģinot jaunas receptes, svarīgi ir paturēt prātā, kādi ir gaļas marinēšanas principi.
Marinādes, kuru sastāvā ir etiķis, citrona sula un vīns, var būtiski izmainīt gaļas tekstūru, līdz ar to tajās gaļu ilgi noturēt nav ieteicams. Vienlaikus nevajadzētu aizrauties arī ar garšaugu un piedevu pievienošanu. Vistas gaļai pietiks, ja to paturēs marinādē pusstundu, bet liellopa un cūkgaļas gabaliņiem ieteicamais laiks ir no 4-8 stundām. Lai gaļa ir sulīga, marinādei nav jāpievieno sāls, un to var pievienot īsi pirms gaļas cepšanas.