Kā uzglabāt svaigu gaļu un gaļas izstrādājumus? 0
Tirgotāja pienākums tirdzniecības vietā ir nodrošināt atbilstošus gaļas uzglabāšanas apstākļus. Pircējam savukārt ir jāseko līdzi uzglabāšanas temperatūrai, kad produkts nogādāts mājās. Tāpat svarīgi ir ieplānot iepirkšanos tā, lai gaļa pēc iespējas ātrāk tiek ielikta ledusskapī un nesabojājas, dodoties mājup, kas ir īpaši svarīgi vasaras sezonā, jo gaisa temperatūra ir augstāka. Ja tādas iespējas nav, tad gaļu var ielikt aukstuma somā.
Svaiga cūkgaļa, liellopa un jēra gala ir jāuzglabā temperatūrā, kas nav augstāka par 7 grādiem pēc Celsija skalas. Savukārt gaļas izstrādājumiem, tai skaitā šašlikam uzglabāšanai piemērota ir temperatūra, kas nav augstāka par 4 grādiem pēc Celsija skalas. Putna gaļas un tās gaļas izstrādājumu uzglabāšanas temperatūrai nevajadzētu pārsnieg 4 grādus pēc Celsija skalas.