Kas jāņem vērā, iegādājoties gaļu grilam? 0
Pērkot marinētu gaļu grilēšanai, ir jāpievērš pastiprināta uzmanība derīguma termiņam, kas norādīts uz produkta iepakojuma. Otra būtiska pazīme, iegādājoties marinētu vai svaigu gaļu, ir produkta ārējais izskats – krāsa, gaļas elastība un struktūra. Svaigas gaļas krāsa variē atkarībā no gaļas veida, dzīvnieka sugas, vecuma u.c. faktoriem, piemēram, cūkgaļai ir raksturīga gaiši rozā krāsa, bet liellopa gaļai – bagātīgi sarkanā, tāpēc vienota standarta visiem gaļas veidiem nav. Vienlaikus, ja gaļas krāsa ir neviendabīga, tad tādu gaļu nevajadzētu iegādāties. Ir ieteicams izvērtēt iepakojuma hermētiskumu. Tas nozīmē, ka iepakojumam ir jābūt blīvi noslēgtam, lai tas nelaistu cauri gaisu. Atverot iepakojumu, ir jāizvērtē produkta smarža – ja tā nav patīkama, tad produkta lietošana uzturā var nodarīt kaitējumu veselībai, un tādu produktu tālākajai izmantošanai nav ieteicams lietot.