Lāča spēks – gardi riekstu un šokolādes cepumi 0
Krāsni sakarsē līdz 180 °C. Visas sastāvdaļas samaisa un samīca viendabīgā mīklā. Liek tortes veidnē tā, lai pamatne ir vienmērīgi noklāta. Cep 25 minūtes, līdz cepums ir zeltaini brūns.
Sviestu, cukuru un iebiezināto pienu katlā maisot karsē, līdz sāk vārīties, tad zemākā temperatūrā maisot karsē vēl kādas desmit minūtes, līdz masa top viegli brūna. Noņem no plīts un iemaisa riekstus. Masu izlej uz vēl siltās izceptās pamatnes, vienmērīgi izlīdzina un liek atdzesēties.
Tad kūku izņem no veidnes, šokolādi karstā ūdens peldē izkausē un ar deserta karoti šaurā strūklā dekorē virsmu. Kad šokolāde sacietējusi, griež strēmelēs vai kubiņos. Ja izvēlēta apaļa veidne, atgriezumu, protams, būs vairāk, taču tiem noteikti atradīsies izlietojums, īpaši, ja “asistentiem” deguns sniedzas knapi līdz galdam.
Balts un pūkains sniegs ir pateicīga asociācija, lai Ziemassvētku galdā celtu cepumus ar balto glazūru, piemēram, aitiņas, kas iztēlē raisa Betlēmes kūtiņas ainas. Šādi cepumi jēriņu formā piestāvēs arī Lieldienu galdam.
Recepte no tematiskā izdevuma “Svinam mājās”