Bijušais Latvijas svarcēlājs un politiķis Viktors Ščerbatihs.
Bijušais Latvijas svarcēlājs un politiķis Viktors Ščerbatihs.
Foto: LETA

Labprāt kādu palutinātu. Svarcēlāja Ščerbatiha kraukšķīgās maizītes ar olu, spageti siera mērcē un plānās pankūkas 0

Bijušais svarcēlājs, četrkārtējais olimpisko spēļu dalībnieks Viktors Ščerbatihs patlaban lielāko daļu sava laika un entuziasma velta jauno svarcēlāju trenēšanai olimpiskajā centrā “Ventspils”. Pagājušā gada pašā nogalē ar viņa gādību Dobelē ar labiem rezultātiem aizritēja daudzkārtējās starptautiskās sacensības svarcelšanā jauniešiem “Vecgada kauss”.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
Lasīt citas ziņas

Viktors atzīst – no darba brīvos brīžos viņam patiktu kādu palutināt ar gardu maltīti, tikai šobrīd viņam nav kam gatavot. Ar nostalģiju viņš atceras, kā agrāk meitiņai Tatjanai no rītiem cepis pankūkas. Ļoti labi viņam padodoties plovs. Diemžēl laulība izjuka, bijusī sieva ar meitu dzīvo Rīgā, tāpēc viņš Tatjanu nesatiek tik bieži, kā gribētos. Abiem ar jauno draudzeni Viktoriju pagaidām vēl nav kopīgu māju. Šobrīd Viktors gatavošanai saņemas tikai tad, kad apnīk baudīt olimpiskā centra kafejnīcas ēdienu. Tad viņš brokastīs sev mēdz pagatavot kraukšķīgās maizītes ar olu, vakariņās – spageti kūpinātas gaļas, saldā krējuma un siera mērcē.

Foto – Karīna Miezāja

Brokastu maizītes ar olu

CITI ŠOBRĪD LASA

Sastāvdaļas – baltmaize ķieģelīša formā, rapšu eļļa, olas, šķipsniņa sāls.

Pagatavošana. Baltmaizes šķēlei viducī izņem daļu mīkstuma. Liek uz pannas un eļļā no abām pusēm apcep brūnu un kraukšķīgu. Vidū izveidotajā caurumā iesit olu, viegli pārkaisa ar sāli, uzliek pannai vāku un ļauj olai brīdi pacepties. Bauda kopā ar kafiju vai tēju.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.