Labākie un sliktākie rieksti veselībai 2
Kas par daudz, tas par skādi
Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Visreālākais šķiet otrais scenārijs!” Mākslīgais intelekts prognozē, vai Tramps var izbeigt karu Ukrainā šogad
Kokteilis
Vai zārkā līdzi mirušajam drīkst likt krustu, fotogrāfijas un šķērītes? To zina tikai retais
6
Katastrofa ir neizbēgama? CIP vairāk nekā 50 gadus turējusi slepenībā grāmatu, kurā aprakstīts iespējamais pasaules gala scenārijs
Rieksti, kas ir arī viens no Ziemassvētkiem raksturīgākajiem našķiem, noteikti ir viens no dabas piemēriem, tam, ka laba daudz nevajag. Šajā mazajā un cietajā nieciņā slēpjas neticami daudz veselīgu vielu – sirds veselībai noderīgie, “labie” tauki, proteīni, vitamīni un minerālvielas. Protams, šīs labās lietas var arī pārēsties un nodarīt veselībai vairāk ļauna, nekā laba.
Tā, piemēram, sauja riekstu būs pilnīgi pietiekams daudzums, lai remdētu apetīti līdz pat pusdienām, bet vēl dažas saujas, un apetīte ne vien būs sabojāta, bet variet pat iedzīvoties vēdersāpēs. Tāpat kaitēt var arī sālīti vai cukuroti rieksti, tomēr ne vienmēr. Veselības žurnāls “Health” apkopojis riekstu labās un sliktās īpašības un ieteikumus, kādām kaitēm vai orgāniem konkrēti rieksti ir visnoderīgākie.