Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ūdens piesārņots… Kādas zivis labāk ēst? 0

“Ārsti iesaka uzturā lietot vairāk trekno zivju, kurās ir omega tauk­skābes. Ko domā uztura speciālisti – vai, ņemot vērā ūdens piesārņotību un to, ka zivis audzē mākslīgi un nez ar ko baro, tās patiešām nāks par labu veselībai?” Katrīna Saldū

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

“Zivīs mēdz saglabāties piesārņojums, tāpēc tās ieteicams lietot uzturā nevis katru dienu, bet tikai divas reizes nedēļā, priekšroku dodot mazāka izmēra radībām, piemēram, siļķēm, reņģēm, anšoviem, sardīnēm un citām, kas dzīvo īsāku mūžu un varētu būt uzņēmušas mazāk kaitīgu vielu,” skaidro uztura speciāliste Lizete Puga. “Lielā sāls daudzuma dēļ ikdienā nav vēlams lietot uzturā sālītas, kūpinātas un konservētas zivis, jo tas neveicinās sirds un asinsvadu veselību. Vairāk jāatceras par tādiem alternatīviem augu omega-3 taukskābju avotiem kā linsēklas, valrieksti, čia sēklas, kaņepju produkti. Daudz šo vērtīgo vielu ir arī meža dzīvnieku gaļā.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.