Foto – Shutterstock

Kuras zivis dod labumu veselībai un kādas baudīt mazāk. Iesaka Lizete Puga 0

Lasītājs jautā: “Ārsti iesaka uzturā lietot vairāk trekno zivju, kurās ir omega taukskābes. Ko domā uztura speciālisti – vai, ņemot vērā ūdens piesārņotību un to, ka zivis audzē mākslīgi un nez ar ko baro, tās patiešām nāks par labu veselībai?”

Reklāma
Reklāma
Kā mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 6
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Lasīt citas ziņas

“Zivīs mēdz saglabāties piesārņojums, tāpēc tās ieteicams lietot uzturā nevis katru dienu, bet tikai divas reizes nedēļā, priekšroku dodot mazāka izmēra radībām, piemēram, siļķēm, reņģēm, anšoviem, sardīnēm un citām, kas dzīvo īsāku mūžu un varētu būt uzņēmušas mazāk kaitīgu vielu,” skaidro uztura speciāliste Lizete Puga. “Augstā sāls daudzuma dēļ ikdienā nav vēlams lietot uzturā sālītas, kūpinātas un konservētas zivis, jo tas neveicinās sirds un asinsvadu veselību. Vairāk jāatceras par tādiem alternatīviem augu omega-3 taukskābju avotiem kā linsēklas, valrieksti, čia sēklas, kaņepju produkti. Daudz šo vērtīgo vielu ir arī meža dzīvnieku gaļā.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.