Ir atšķirības 0
Eksperimentējot virtuvē ar iepriekš minētajām pannām, jo īpaši cepot vienu un to pašu produktu, parādās jūtamas atšķirības atkarībā no pamatnes un malu biezuma un pārklājuma. Tikai viena īpašība izpaudās vienlīdz kvalitatīvi – kamēr virsma jauna un nav saskrāpēta, visās varēja cept ar minimālu taukvielu daudzumu.
Vieglā “Kinghoff” alumīnija pamatnes panna ar marmora pārklājumu labi noderēja, uz mazas liesmas eļļā apcepot garšvielas, cepot pankūkas (gan plānās, gan biezās uz kefīra bāzes) un sutinot dārzeņus. Bet, tiklīdz liesmu palielina, ēdiens ātri apdeg un vidus neizcepas. Pārklājuma kārta ir plāna, tāpēc jāuzmanās, lai nesaskrāpējas un karstumā nedeformējas. Ražotājs norāda, ka jādarbojas tikai ar silikona un plastmasas karotēm un lāpstiņām. Ja uzmanīgi apietas ar pannu, tā varētu kalpot ilgi.
“Lamart” pannā ar marmora pārklājumu pankūkas labi izcepās gan uz mazas, gan vidējas liesmas. Drīkst lietot arī koka lāpstiņu, bet ne metāla priekšmetus. Pārklājuma kārta, pati pannas pamatne un malas ir biezākas. Ēdiens gatavojās vienmērīgi. Piemēram, uz mazas liesmas dārzeņi izsutinājās pat bez vāka un ūdens.
“Delimano” akmens pannai iekšējā pārklājumā iestrādātas akmens un titāna daļiņas. Ražotājs pieļauj metāla priekšmetu izmantošanu. Testējot lietoju metāla lāpstiņas un karotes, bet, pēc tam apskatot virsmu spilgtā apgaismojumā, neredzēju nevienu skrāpējumu. Pamatne veidota no nerūsējoša tērauda (nevis alumīnija, ko parasti izmanto pannās ar dažādiem pretpiedeguma pārklājumiem), tāpēc panna uzsila minūtes laikā. Tā ir pamatīga panna, kas varētu kalpot ilgi (secinājumi par ilgmūžību gan varētu būt objektīvi pēc gada).
“Ballarini” pannas pamatne ir no īpaši bieza alumīnija. Šim granīta pārklājumam ražotājs pieļauj metāla priekšmetu lietošanu, un testa laikā tas nesaskrāpējās. Panna uzsila mazliet ilgāk nekā trauks ar tērauda pamatni. Ēdiens gatavojās vienmērīgi. Šāda panna varētu būt izturīga ilgāku laiku. Pozitīvi, ka rokturī ir iestrādāts termopunkts – ja tas ir sarkans, sasniegta optimāla gatavošanas temperatūra; ja zaļš – trauku var mazgāt, neapdedzinot rokas.
PADOMS
Laba panna, kas vienmērīgi izlīdzina karstumu, ir smaga, ilgi tur siltumu un ir saimnieces sabiedrotā.