“Delimano”. Foto – Aija Geida

Ir atšķirības 0


Eksperimentējot virtuvē ar iepriekš minētajām pannām, jo īpaši cepot vienu un to pašu produktu, parādās jūtamas atšķirības atkarībā no pamatnes un malu biezuma un pārklājuma. Tikai viena īpašība izpaudās vienlīdz kvalitatīvi – kamēr virsma jauna un nav saskrāpēta, visās varēja cept ar minimālu taukvielu daudzumu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Vieglā “Kinghoff” alumīnija pamatnes panna ar marmora pārklājumu labi noderēja, uz mazas liesmas eļļā apcepot garšvielas, cepot pankūkas (gan plānās, gan biezās uz kefīra bāzes) un sutinot dārzeņus. Bet, tiklīdz liesmu palielina, ēdiens ātri apdeg un vidus neizcepas. Pārklājuma kārta ir plāna, tāpēc jāuzmanās, lai nesaskrāpējas un karstumā nedeformējas. Ražotājs norāda, ka jādarbojas tikai ar silikona un plastmasas karotēm un lāpstiņām. Ja uzmanīgi apietas ar pannu, tā varētu kalpot ilgi.

“Lamart” pannā ar marmora pārklājumu pankūkas labi izcepās gan uz mazas, gan vidējas liesmas. Drīkst lietot arī koka lāpstiņu, bet ne metāla priekšmetus. Pārklājuma kārta, pati pannas pamatne un malas ir biezākas. Ēdiens gatavojās vienmērīgi. Piemēram, uz mazas liesmas dārzeņi izsutinājās pat bez vāka un ūdens.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Delimano” akmens pannai iekšējā pārklājumā iestrādātas akmens un titāna daļiņas. Ražotājs pieļauj metāla priekšmetu izmantošanu. Testējot lietoju metāla lāpstiņas un karotes, bet, pēc tam apskatot virsmu spilgtā apgaismojumā, neredzēju nevienu skrāpējumu. Pamatne veidota no nerūsējoša tērauda (nevis alumīnija, ko parasti izmanto pannās ar dažādiem pretpiedeguma pārklājumiem), tāpēc panna uzsila minūtes laikā. Tā ir pamatīga panna, kas varētu kalpot ilgi (secinājumi par ilgmūžību gan varētu būt objektīvi pēc gada).

“Ballarini” pannas pamatne ir no īpaši bieza alumīnija. Šim granīta pārklājumam ražotājs pieļauj metāla priekšmetu lietošanu, un testa laikā tas nesaskrāpējās. Panna uzsila mazliet ilgāk nekā trauks ar tērauda pamatni. Ēdiens gatavojās vienmērīgi. Šāda panna varētu būt izturīga ilgāku laiku. Pozitīvi, ka rokturī ir iestrādāts termopunkts – ja tas ir sarkans, sasniegta optimāla gatavošanas temperatūra; ja zaļš – trauku var mazgāt, neapdedzinot rokas.

PADOMS

Laba panna, kas vienmērīgi izlīdzina karstumu, ir smaga, ilgi tur siltumu un ir saimnieces sabiedrotā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.