Kvinoja rukolas paklājiņā 0
Kā gatavot?
Napolitanas mērci gatavo, katliņā olīveļļā apcepot sagrieztu sīpolu, ķiploku, burkānu un selerijas kātu un šai masai pievienojot konservētus tomātus savā sulā, garšvielas. Uz lēnas uguns vāra 40 min. Sablenderē. Uz šķīvja izklāj rukolas lapas, apslaka ar balzamiko etiķi, pievieno ķiršu tomātiņu pusītes. Pēc tam olīveļļā apcep ķiploku, smalki sagrieztu burkānu un cukini. Pievieno mērci. Izvāra kvinoju un pievieno pannā pie pārējām sastāvdaļām. Visu samaisa, uzsilda, glīti kārto šķīvī uz rukolas paklājiņa.
Gatavoja restorāna picērijas “Zaļais Maksis” šefpavārs Mārtiņš Goba