Kvinoja ar tumšajām pupām un garšvielām 0
Sastāvdaļas:
1 krūze kvinojas
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 šalotes, plāni sagrieztas
2 tējkarotes malta timiāna
1/4 tējkarotes malta kajēnas piparu
400 g vārītu tumšo pupiņu (vai konservētu, tad pupiņām nolej šķidrumu un nosusina)
500 g ķiršu tomātiņu, pārgrieztu
1/4 tējkarotes svaigi maltu melno piparu
1 tējkarote sāls vai – pēc garšas
nedaudz saplucinātu piparmētras lapu (vai – pēc garšas)
Kā gatavot?
1. Kvinoju vāra, līdz tā gatava (kā norādīts uz iepakojuma).
2. Katliņā uz vidējas uguns uzsilda 1 karoti olīveļļas un pievieno sagrieztus šalotes sīpolus, apcep 1-2 minūtes, līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu. Pēc tam pievieno timiānu un kajēnas piparus, apcep aptuveni 30 sekundes, visu laiku maisot.
3. Izliek kvinoju traukā, pievieno sīpolus, pupiņas, tomātus, atlikušo ēdamkarotei olīveļļas, melnos piparus un sāli, pēc izvēles – saplucinātu piparmētru. Samaisa un – ēdiens gatavs!
Recepte no plufit.ru