Kviešu un rudzu maize ar sēkliņām 0
Sastāvdaļas:
0,5 kg miltu (rudzu un kviešu milti vienādā daudzumā)
1 glāze sēkliņu (sezama, ķirbju, saulespuķu sēklas, linsēklas un ķimenes)
200 g speķa
Tējkarote sāls
4 deserta karotes cukura
3–4 ķiploka daiviņas
0,5 l silta ūdens
2 ēdamkarotes ierauga
Sajauc visas mīklas sastāvdaļas, pievieno ieraugu, atstāj uz 12 stundām, lai uzrūgst. Tad mīklu liek ietaukotā veidnē (2 ēdamkarotes mīklas atstāj ieraugam, to var uzglabāt ledusskapī aptuveni mēnesi) un cep 180 oC temperatūrā pusotru stundu.
No kviešu un rudzu miltiem ceptā maize ar sēkliņām ir garda arī bez aizdara.
Gatavoja užavniece Sarmīte Krūmiņa