Foto: FreePik

Kūst mutē: ābolu – ķiršu pīrāgs ar karamelizētu medus mērci 0

Ābolu sezona turpinās! Ko vēl garšīgu un ļoti garšīgu var pagatavot no āboliem? Piemēram, šo ābolu, medus, citronu un ķiršu pīrāgu!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Kokteilis
Laimīgais datums 22.02. – šīm 4 zodiaka zīmēm tā solās būt īpaši veiksmīga diena
Tramps iet uz visu banku – no Ukrainas prasa neiespējamo: atklātas skandalozā līguma detaļas
Lasīt citas ziņas
  • Āboli – 4 gab.
  • Citroni – 1,5 gab.
  • Kviešu milti – 350 grami
  • Sāls – šķipsniņa
  • Cepamais pulveris – 1,5 tējkarote
  • Sviests – 150 grami
  • Cukurs – 200 grami
  • Olas – 2 gab.
  • Piens- 170 ml
  • Ķirši – 200 grami
  • Medus – 2 ēdamkarotes

Pagatavošana:

Ābolus nomizo, izņem serdi, sagriež daiviņās. Pārlej ar sulu no puses citrona un notur tik ilgi, līdz tie kļūst mazliet tumšāki. Pa to laiku sāk gatavot mīklu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olām atdala baltumu un dzeltenumu. Dzeltenumus sakuļ kopā ar 120 gramiem sviesta, 150 gramiem cukura un sarīvētu miziņu no puses citrona. Pievieno miltus, sāli un cepamo pulveri. Lēni pievieno pienu (visu laiku maisot) un kārtīgi visu samaisa. Masai jābūt viendabīgai.

Olas baltumus sakuļ līdz vienmērīgai putu masai un piejauc mīklai.

Mīklu liek cepamajā formā, kas iepriekš ietaukota. Virspusē liek sagrieztos ābolus, ķiršus (iepriekš izņem kauliņus, pārgriež uz pusēm), sasmalcina pāri palikušo sviestu, liek virsū, pārber visu ar cukuru.

Liek cepamo formu cepeškrāsnī 180 grādos un cep 45 minūtes.

Pīrāga gatavību pārbauda ar sērkociņu vai kociņu – ja pīrāgs būs gatavs, tad kociņš pēc ieduršanas būs sauss.

Kamēr cepas pīrāgs, gatavo mērci – kastrolī uzsilda medu ar viena citrona sulu. Ar šo sīrupu pārlej pīrāgu tad, kad tas ir gatavs – vēl karstu!

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.