Kuskusa salāti ar mocarellu un paipalu oliņām 0

Ar kuskusu draudzējos jau sen, jo tas ir ļoti ātri pagatavojams. Ielej katliņā puskrūzīti ūdens, ēdamkaroti olīveļļas un pieber šķipsnu sāls. Kad uzvārās, ieber kuskusu ar kaudzi, zem katliņa nogriež ļoti mazu liesmiņu un saturu strauji maisa ar dakšiņu. Tad uguni izslēdz, kuskusam uzmet sviesta pikuci, uzliek vāku un ļauj, lai sviests izkūst. Pēc brīža atkal samaisa ar dakšiņu. Irdenos graudiņus var izmantot kā piedevu kartupeļu, griķu vai rīsu vietā. Var arī atdzesēt un gatavot salātus: pieliek, piemēram, gabaliņos sagrieztu mocarellas sieru, tomātus, paipalu oliņas, samaisa – un gatavs! Salātu mērce vai krējums nav vajadzīgs, visi ēd tāpat, pat bērni.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Jauni cilvēki riskē nepamanīt zarnu vēža simptomus – ārste brīdina par 5 svarīgākajām pazīmēm
Kokteilis
FOTO. 7 neparastākie veikali Latvijā, ko ir vērts apciemot
Kaut kas tāds nav noticis kopš kara sākuma! Putins spēris negaidītu soli
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas var variēt, piemēram, likt klāt lociņus vai sīpolus, turku zirņus vai zaļos zirnīšus, vārītu vistas fileju vai šķiņķi, jo kuskuss sader gandrīz ar visu. Ja pārējās sastāvdaļas ir pietiekami sulīgas, piemēram, tiek izmantoti ļoti gatavi tomāti, kuskusu var nevārīt, jo tas uzsūc mitrumu un uzbriest tāpat.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.