“Kurzemes gaļsaimnieks” modernizēsies par vienu miljonu eiro 0
Gaļas pārstrādes uzņēmums “Kurzemes gaļsaimnieks” plāno ieguldīt nedaudz vairāk kā miljonu eiro tehnoloģiskajās iekārtās, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.
Tostarp sešas specializētas transportēšanas tehnikas ar kravas nodalījuma termoizolāciju un saldēšanas iekārtu “Kurzemes gaļsaimniekam” par 247 800 eiro piegādās SIA “Skuba Latvija”, kautuves iekārtas līniju par 207 727 eiro piegādās SIA “Carnitec”, desu vakuumpildīšanas iekārtu ar cīsiņu automātisko porcionēšanas un uzkarināmo sistēmu par 145 000 eiro piegādās Lietuvas “Riela Servisas”, bet dubulto automātisko klipsatoru par 113 535 eiro piegādās “Carnitec”.
Tāpat “Kurzemes gaļsaimnieks” iegādāsies intensīvās atdzesēšanas kameru ar vārīšanas sistēmu, kuru par 101 387 eiro piegādās “Carnitec”, intensīvās atdzesēšanas kameru ar vārīšanas sistēmu, kuru par 99 787 eiro piegādās “Carnitec”, termoformēšanas vakuuma iepakošanas iekārtu SKIN vakuuma/MAP iepakojumiem, kuru par 85 457 eiro piegādās SIA “Aspari”, daudzfunkcionālu universālu kūpināšanas-vārīšanas kameru, kuru par 47 800 eiro piegādās SIA “Asante” un horizontāla tipa vakuuma masētāju, kuru kompānijai par 22 800 eiro piegādās “Carnitec”.
Iekārtas plānots uzstādīt līdz 2021.gada 31.decembrim, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma “Ieguldījumi materiālajos aktīvos” apakšpasākumā “Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē”.
Jau ziņots, ka “Kurzemes gaļsaimnieks” plāno ieguldīt 2,752 miljonus eiro gaļas pārstrādes ceha pārbūvē, ko veiks uzņēmums “A-J Energobūve”.
Tāpat ziņots, ka 2017.gadā “Kurzemes gaļsaimnieks” strādāja ar 37,081 miljona eiro apgrozījumu un 451 813 eiro peļņu.
SIA “Kurzemes gaļsaimnieks” reģistrēta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,988 miljoni eiro. Uzņēmums pieder četrām Latvijas privātpersonām, lielākā īpašniece ir Aksana Jansone (41,43%), 28,57% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Ainaram Jansonam, bet pa 15% katram – Inesei Riško un Stepanam Riško.