Foto. Scanpix/ROMAN ODINTSOV

Kuru saldējumu labāk izvēlēties: vaniļas vai šokolādes? 7

“Uztura ziņā šokolādes un vaniļas saldējums ir diezgan līdzīgi. Svarīgākie faktori, kas jāņem vērā, ir kvalitāte un izmantotās sastāvdaļas, kā arī saldējuma papildu sastāvs, piemēram, konfektes, karamele u.c. – kas parasti pievieno vairāk kaloriju, cukuru un piesātinātu tauku,” uzsvēra Mors.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Četri dzērieni, kas izraisa insulīna rezistenci un svara pieaugumu. Ar ko tos aizvietot?
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Lasīt citas ziņas

Arī Glasmena piekrīt Moram, piebilstot, ka tā vietā, lai salīdzinātu šokolādi ar vaniļu, vajadzētu pievērst uzmanību “saldējuma veidam un kvalitātei”. “Ir rūpīgi jāpārbauda sastāvdaļas uz etiķetes. Meklējiet produktus, kas izgatavoti galvenokārt no īstām sastāvdaļām, piemēram, krējuma, piena, kakao un vaniļas pupiņām. Daudzu veidu saldējumi satur visa veida kaitīgas piedevas, piemēram, krāsvielas,” skaidroja uztura speciāliste.

Viens no veidiem, kā saldējumu padarīt pēc iespējas veselīgāku, ir atrast augstākas kvalitātes sastāvdaļas. Cilvēks var arī “saldējumam pievienot uzturvērtīgas piedevas, piemēram, nedaudz tumšās šokolādes, sasmalcinātus riekstus vai svaigus augļus – un pats galvenais, baudīt to”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mors nosauca vēl vienu veidu, kā saldējuma ēšanu padarīt pēc iespējas izdevīgāku veselībai. “Lai saldējums būtu nedaudz veselīgāks, pievienojiet svaigus augļus vai riekstus – vai vēl labāk – izmantojiet saldējumu tikai kā piedevu tiem, nevis pamatu. Tas ir lielisks veids, kā palielināt uzturvērtību, bet tomēr saglabāt saldējuma klātbūtni,” skaidroja uztura speciāliste.

Neskatoties uz to, ka abas saldējuma garšas uzturvielu ziņā ir līdzīgas, eksperti sacīja, ka viņi dod priekšroku vienai no tām. “Tas, ko jūs darāt lielāko daļu laika, vienmēr ir svarīgāks par to, ko jūs darāt ik pa laikam. Man vienmēr ir paticis vaniļas, bet pēdējā laikā esmu kļuvis par lielāku šokolādes bāzes cienītāju. Tomēr aptaujas liecina, ka vaniļa ir joprojām populārākā izvēle”, – atzīmēja Mors. Arī Tomēr Glāsmena uzsvēra, ka attiecībā uz saldējumu dod priekšroku īstai, augstas kvalitātes vaniļai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.