LPCS piena produktu konkursa degustācija izstādei “Riga Food 2019”.
LPCS piena produktu konkursa degustācija izstādei “Riga Food 2019”.
Foto: Timurs Subhankulovs

Kuri ir labākie pašmāju produkti? Apbalvojumu saņem gardākais krējums, biezpiens un sviests 0

Lai popularizētu piena produktu lietošanu uzturā un apkopotu piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi, 4. septembrī izstādē “Riga Food 2019” tika paziņoti un apbalvoti Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursa uzvarētāji.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Šogad labākie produkti tika noteikti vairākās kategorijās – “Skābais krējums ar tauku saturu 25%”, “Biezpiens ar tauku saturu9 %”, “Sviests”, “Nogatavinātais puscietais siers” un “2018./2019. gada jaunais piena produkts”.

Godalgoto vietu ieguvēji 2018./2019. gada jauno produktu I grupā “Raudzētie piena produkti” 1. vietu un “Riga Food 2019” zelta medaļu saņēma AS “Tukuma piens” ražotais grieķu jogurts “Super brokastis auzu ar āboliem un kanēli” (meistare Vita Poškus).

CITI ŠOBRĪD LASA

2. vieta un “Riga Food 2019” sudraba medaļa tika piešķirta AS “Rīgas piena kombināts” (“Food Union” grupa) ražotajai tīrkultūrai “Valmiera klasika” (meistare Maija Smirnova).

3. vietu un “Riga Food 2019” bronzas medaļu ieguva SIA “Rīgas piensaimnieks” (“Food Union” grupa) ražotais biezpiena sieriņš “Kārums” beļģu šokolādes glazūrā ar sāļās karameles pildījumu (meistare Ieva Bērziņa).

Godalgoto vietu ieguvēji 2018./2019. gada jauno produktu II grupā “Sieri” 1. vietu un “Riga Food 2019” zelta medaļu izcīnīja SIA “Latvijas piens” ražotais svaigais siers “Sniega bumbas ar fetas garšu” (meistare Inese Grundmane).

2. vietu un “Riga Food 2019” sudraba medaļu saņēma SIA “Top Food” ražotais kraukšķīgais siers ar krējuma sīpolu garšu (meistars Sandijs Urtāns).

3. vieta un “Riga Food 2019” bronzas medaļa tika piešķirta AS “Jaunpils pienotava” ražotajam sieram cepšanai (meistare Gita Francberga).

Godalgoto vietu ieguvēji 2018./2019. gada jauno produktu III grupā “Saldējums” 1. vietu un “Riga Food 2019” zelta medaļu ieguva SIA “Rūjienas saldējums” ražotais saldējums “Mini Melts” ar melleņu garšu (meistare Sanda Gūte).

2. vieta un “Riga Food 2019” sudraba medaļa tika piešķirta SIA “Tērvete Food” (“Agrolats group”) ražotajam cigoriņu saldējumam (meistare Sanita Vaičkus).

Savukārt 3. vietu un “Riga Food 2019” bronzas medaļu izcīnīja AS “Rīgas piena kombināts” (“Food Union”) ražotais saldējums “Ekselence” ar kokosa garšu un kokosa skaidiņām baltā šokolādē ar mandelēm (meistare Natālija Šakina).

Reklāma
Reklāma

Skābā krējuma ar tauku saturu 25 % grupā godalgotā 1. vieta un “Riga Food 2019” zelta medaļa tika piešķirta AS “Tukuma piens” ražotajam skābajam krējumam “EKSPORTA” (meistare Sandra Firleja).

2. vietu un “Riga Food 2019” sudraba medaļu saņēma AS “Talsu piensaimnieks” ražotais skābais krējums “Talsu” ar tauku saturu 25 % (meistari Dina Zazīte un Mārtiņš Raksa).

Bet 3. vieta un “Riga Food 2019” bronzas medaļu izcīnīja AS “Jaunpils pienotava” ražotais skābais krējums ar tauku saturu 25 % (meistare Baiba Anuškova).

Biezpiena ar tauku saturu 9% grupā godalgoto 1. vietu ieguva un “Riga Food 2019” zelta medaļu saņēma AS “Talsu piensaimnieks” ražotais pilnpiena biezpiens “Talsu” ar tauku saturu 9% (meistari Dina Zazīte un Mārtiņš Raksa).

2. vieta un “Riga Food 2019” sudraba medaļa tika piešķirta AS “Valmieras piens” (“Food Union”) ražotajam pilnpiena biezpienam “Valmiera” ar tauku saturu 9% (meistare Emīlija Lapa).

Bet 3. vietu un “Riga Food 2019” bronzas medaļu ieguva AS “Latgales piens” ražotais biezpiens “Latgale” ar tauku saturu 9% (meistare Ilga Slesare).

Sviesta grupā godalgotā 1. vieta un “Riga Food 2019” zelta medaļa tika piešķirta AS “Tukuma piens” ražotajam saldkrējuma sviestam “EKSPORTA”, 82,5% (meistare Sandra Firleja).

Savukārt 2. vieta un “Riga Food 2019” sudraba medaļa tika piešķirta SIA “Rīgas piensaimnieks” ražotajam saldkrējuma sviestam “Kārums”, 82,5% (meistare Skaidrīte Taurene). 3. vietu un “Riga Food 2019” bronzas medaļu saņēma AS “Krāslavas piens” ražotais skābkrējuma sviests, 82,5 % (meistars Ainārs Vecelis).

Nogatavinātā puscietā siera grupā tika godināti vairāki uzņēmumi. 1. vieta un “Riga Food 2019” zelta medaļa tika piešķirta AS “Smiltenes piens” ražotajam nogatavinātajam puscietajam Holandes sieram, 45% (meistare Vita Puriņa).

2. vietu un “Riga Food 2019” sudraba medaļu saņēma AS “Talsu piensaimnieks” nogatavinātais puscietais siers “Talsu Deviņkalnu siers Deluxe” (meistari Agita Lasmane un Agita Treimane). B

et 3. vietu un “Riga Food 2019” bronzas medaļu izcīnīja AS “Cesvaines piens” ražotais nogatavinātais puscietais siers ar čili, 45 % (meistare Sandra Jargane).

Piena produktu konkursu rīko kooperatīvā sabiedrība “Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, konkursu finansiāli atbalsta Zemkopības ministrija, SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs”, Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome.

Jau ziņots, ka starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2019” notiks no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.
Vairāk par izstādi lasiet šeit

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.