Foto – Shutterstock

Kuras plūmes der saldēšanai? “No dārza saldētās pēc tam ir ļoti skābas!” 0

Inita Šteinberga, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Nogurums, svara pieaugums, slikta oma? 7 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa palēninās, un kā to mainīt
Kokteilis
Bijušie ieslodzītie dalās ar šokējošiem faktiem par dzīvi cietumā. Būsi pārsteigts, uzzinot, kādam nolūkam viņi izmanto zobu pastu
Covid-19 vakcīnas saista ar jaunu satraucošu sindromu, kas izraisa bioloģiskas izmaiņas organismā
Lasīt citas ziņas

Veikalos pērku gardas saldētās plūmes, taču no pašas dārza sasaldētās atkūstot ir briesmīgi skābas. Gribu iestādīt šķirnes, kuras der arī saldēšanai. Helēna Limbažos

“Populārākās un ražīgākās agro hibrīdo plūmju šķirnes, kā ‘Komēta’, ‘Skoroplodnaja’ un citas, ar sulīgām ogām saldēšanai nav piemērotas. Saldēšanai izvēlas šķirnes, kuru ogām ir blīvāks mīkstums. Kaut gan plūmes neuzskata par saldēšanai īsti piemērotām, jo mainās gan to garša, gan izskats,” skaidro augļkopis Jānis Zilvers no stādaudzētavas Pīlādži.

CITI ŠOBRĪD LASA

Agrās hibrīdās plūmes īsti nav piemērotas pat ievārījumam, jo tas sanāks šķidrs. Taču tās ir gardas svaigas un lieliski piemērotas vīna darīšanai.

Foto: SHUTTERSTOCK

Konserviem labi derēs zilās mājas plūmes, šķirnes ‘Pedrigons’, ‘Ave’, ‘Viktorija’, ‘Sonora’. Tām ir lielas ogas, kurām labi atdalās kauliņi.

Šīs plūmes var arī saldēt. Taču atkausētas tās vizuāli nav pievilcīgas, tāpēc augļkopis iesaka pirms likšanas saldētavā tās sablendēt ar vai bez cukura. Tās aizņems mazāk vietas saldētavā, un pēc atkausēšanas ogu masa būs gatava lietošanai: pie putrām, saldēdienos, kokteiļos.

Ja plūmes liek saldētavā, samaisītas ar medu, tas neļaus masai sasalt – tā būs vijīga, un saldēdiens ir baudāms tūliņ no saldētavas.

Ja plūmju šķirne nav zināma, eksperimentam sasaldē dažas plūmes. Tad atlaidina un nogaršo, vai ir vērts pūlēties.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.