Kuras kartupeļu šķirnes vislabāk der kraukšķīgām pankūkām? 0

Kuras kartupeļu šķirnes vislabāk der kraukšķīgām pankūkām? OLGA RĪGĀ

Reklāma
Reklāma
Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Bruņumašīnā atrasti trīs miruši ASV karavīri. Ceturtais tiek meklēts…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 265
TV24
“A, ēst tu gribi? Darbu gribi?” Blodons nikns uz Latvijas iedzīvotājiem, kuri “norok” ekonomiski pamatotus būvprojektus
Lasīt citas ziņas

Pēc LLU Agroresursu un ekonomikas institūta Kartupeļu selekcijas grupas vadītājas Ilzes Skrabules teiktā, pankūku kraukšķīgums atkarīgs no eļļas temperatūras cepšanas laikā, kā arī citiem aspektiem. Vislabāk pankūkas gatavot no agrajām kartupeļu šķirnēm ‘Madara’ un ‘Monta’, kas mazāk tumšojas pēc rīvēšanas.

Gatavojot pankūkām var pievienot gan miltus, gan olas un pienu (lai masa nekļūtu tik tumša), un arī tas ietekmē garšu. Selekcionārei visgardākās šķiet pankūkas, kad rīvētiem kartupeļiem nedaudz nolej šķidrumu, pieber mazliet sāls un cep. Vienkārši un ļoti garšīgi!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.