Kuras kartupeļu šķirnes vislabāk der kraukšķīgām pankūkām? 0

Kuras kartupeļu šķirnes vislabāk der kraukšķīgām pankūkām? OLGA RĪGĀ

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Laimīgais datums 22.02. – šīm 4 zodiaka zīmēm tā solās būt īpaši veiksmīga diena
Kokteilis
Kādā krāsā jābūt naudas makam, lai piesaistītu finansiālo labklājību? Katrai zodiaka zīmei savs veiksmes tonis
Nogurums, svara pieaugums, slikta oma? 7 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa palēninās, un kā to mainīt
Lasīt citas ziņas

Pēc LLU Agroresursu un ekonomikas institūta Kartupeļu selekcijas grupas vadītājas Ilzes Skrabules teiktā, pankūku kraukšķīgums atkarīgs no eļļas temperatūras cepšanas laikā, kā arī citiem aspektiem. Vislabāk pankūkas gatavot no agrajām kartupeļu šķirnēm ‘Madara’ un ‘Monta’, kas mazāk tumšojas pēc rīvēšanas.

Gatavojot pankūkām var pievienot gan miltus, gan olas un pienu (lai masa nekļūtu tik tumša), un arī tas ietekmē garšu. Selekcionārei visgardākās šķiet pankūkas, kad rīvētiem kartupeļiem nedaudz nolej šķidrumu, pieber mazliet sāls un cep. Vienkārši un ļoti garšīgi!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.