Kur zivis, tur nauda… 8 padomi, gatavojot zivis 0
1. Svaigām zivīm ir koši sarkanas žaunas, stingra, elastīga gaļa, izspiedušās, dzidras acis, grūti atdalāmas zvīņas un asakas.
2. Pelēkas žaunas, iekritušas acis, mīksta gaļa, viegli atdalāmas zvīņas un asakas liecina, ka zivis sākušas bojāties.
3. Lai saldētas zivis ātri atlaidinātu, tās ieliek aukstā sālsūdenī (1 l ūdens, 1 tējkarote sāls).
4. Zivju garša uzlabojas, ja tās patur viegli pasālītā pienā.
5. Zvīņas tīra ar speciālām rīvēm vai nažiem virzienā no zivs astes uz galvas pusi. Lai būtu vieglāk strādāt, galvā iedur garzobu dakšiņu.
6. Notīrītās zivis mazgā aukstā, tekošā ūdenī.
7. Zivju smaku no rokām un traukiem var likvidēt ar mitriem tējas biezumiem vai vieglu etiķa šķīdumu.
8. No svaigām zivīm pagatavoti ēdieni ir aromātiskāki nekā no saldētajām.