Foto-pixabay

Kur zivis, tur nauda… 8 padomi, gatavojot zivis 0

1. Svaigām zivīm ir koši sarkanas žaunas, stingra, elastīga gaļa, izspiedušās, dzidras acis, grūti atdalāmas zvīņas un asakas.

Reklāma
Reklāma
“Iespējams, vainīga ir kļūda mašīnas vadītāja vai vecākā apkalpes vadītāja rīcībā.” Noteikta precīza nogrimušās bruņumašīnas atrašanās vieta 55
Kā atbrīvoties no “stresa riepas” uz vēdera? 10 pārtikas produkti, kas palīdz samazināt kortizola līmeni
Kokteilis
“Varbūt nauda tika savākta, bet kur tā palika?” Pretēji Sedokovas solījumiem, Timma uz Latviju atsūtīts nevis bēru uzvalkā, bet…
Lasīt citas ziņas

2. Pelēkas žaunas, iekritušas acis, mīksta gaļa, viegli atdalāmas zvīņas un asakas liecina, ka zivis sākušas bojāties.

3. Lai saldētas zivis ātri atlaidinātu, tās ieliek aukstā sālsūdenī (1 l ūdens, 1 tējkarote sāls).

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Zivju garša uzlabojas, ja tās patur viegli pasālītā pienā.

5. Zvīņas tīra ar speciālām rīvēm vai nažiem virzienā no zivs astes uz galvas pusi. Lai būtu vieglāk strādāt, galvā iedur garzobu dakšiņu.

6. Notīrītās zivis mazgā aukstā, tekošā ūdenī.

7. Zivju smaku no rokām un traukiem var likvidēt ar mitriem tējas biezumiem vai vieglu etiķa šķīdumu.

8. No svaigām zivīm pagatavoti ēdieni ir aromātiskāki nekā no saldētajām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.