Foto – Shutterstock

Kur vislabāk glabāt maizi
 0

Galvenais ļaundaris ir pelējums, kas visbiežāk uzrodas šķēlēs sagrieztā maizē. Ātrāk sāk pelēt baltmaize un mai­zes izstrādājumi, kuru sastāvā ir klijas un dažādas sēklas, jo tieši piedevas piesaista vairāk ūdens un rada labvēlīgus apstākļus pelējuma attīstībai. Savukārt rudzu maize pelē mazāk, jo pelējumu aizkavē maizes skābums.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

– Vasarā un rudenī maize pelē visbiežāk, jo gan karstums, gan liels gaisa mitrums veicina pelējuma rašanos, – stāsta uzņēmuma “Latvijas Maiznieks” valdes loceklis Artūrs Ilziņš.

› Lai mājas apstākļos pasargātu maizi no pelējuma, tā jāglabā viegli mazgājamā, slēgtā traukā vai maizes kastē. Tos regulāri, vismaz reizi nedēļā, nepieciešams izmazgāt un izžāvēt.

CITI ŠOBRĪD LASA

› Maizi iepakojumā nekādā gadījumā nevajag turēt uz palodzes vai jebkur citur, kur to apspīd tieši saules stari.

› Savukārt, ja maize nopirkta bez iepakojuma, rudzu maize un baltmaize jāglabā atsevišķi viena no otras. Pretējā gadījumā riskējat ēst baltmaizi ar rudzu maizes piegaršu, un otrādi.

› Ja atklājas, ka mājās maizes ir par daudz un tuvākajās dienās nevarēs apēst, visprātīgāk būtu to likt saldētavā. Tikai jāatceras laikus izņemt no saldētavas, jo tikai aptuveni pēc 8–10 stundām maize būs ēdama, mīksta un smaržīga.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.