Foto-Fliickr/Creative Tools

Kur sojas mērci izmantot kulinārijā? 0

“Pastāstiet, lūdzu, par sojas mērci kulinārijā!” 
Elita Madonā

Reklāma
Reklāma

 

TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
Lasīt citas ziņas

Sojas mērcei kulinārijā ir plašs pielietojums. To izmanto salātiem un karstajos ēdienos. Var lietot mazos gabaliņos sagrieztas vistas filejas, cūkgaļas vai liellopa gaļas marinēšanai. Un, protams, bez sojas mērces nav iedomājams neviens suši.

Ēdieniem pievienojot sojas mērci, uzturā var samazināt sāls daudzumu, jo tā jau ir šajā mērcē. Atkarībā no tās kvalitātes mērcē var būt B2 un B6 vitamīns, magnijs, varš, dzelzs, fosfors, mangāns, niacīns un olbaltumvielas.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.