Kur likt ķirbjus? Izcept garšīgās kotletēs! 5
Beidzot klāt ķirbju laiks! Ķirbjus var lietot visdažādāko ēdienu pagatavošanā, taču šis ir ēdiens, kuru ēdīs pat tie, kas sevi dēvē par ķirbju neēdājiem!
Sulīgas ķirbju kotletītes
Sastāvdaļas:
- Malta gaļa (pēc izvēles, visieteicamāk, jauktā (cūka/ liellops) – 800 grami
- Ūdens – 100 ml
- Ola – 1 gab.
- Auzu pārslas – 30 grami
- Ķirbis – 200 grami
- Sinepes – 2 tējkarotes
- Ķiploku pulveris – puse tējkarotes
- Zaļie lociņi – 30 grami
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Ķirbji sarīvē uz rupjās rīves. Klāt jauc liellopa gaļai, pievieno olu, auzu pārslas, sinepes, ūdeni, ķiploku pulveri, sāli un ar sasmalcinātiem lociņiem. Kārtīgi samaisa.
Veido kotletītes formiņās un liek uz pannas (uz cepamā papīra) cepeškrāsnī (ja vēlas, lai kotletēm būtu brūna garoziņa – tās sākumā apcep uz pannas bagātīgā eļļas daudzumā no abām pusēm un tad liek uz cepešpannas).
Liek pannu cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā un cep aptuveni 30 minūtes (ja iepriekš jau apceptas uz pannas, aptuveni 20-25 minūtes).