Lieldienu galdam 0
Lieldienu kakao
• 700 ml piena
• 50 g cukura
• 20 g kakao
• Šķipsna kanēļa
• 50 g ruma
• 1 olas baltums
Kakao samaisa ar cukuru, pievieno nedaudz piena, lai veidotos šķidra putriņa.
Uzvāra pienu, tajā iejauc kakao maisījumu un nostādina. Lej glāzē, pievienojot nedaudz ruma.
Saputo olas baltumu un to kā cepuri uzliek kakao dzērienam. Pārkaisa ar kanēli.
! Pasniedz siltu, dzeršanai izmanto salmiņu.
Gaisīga kūka
Bezē kārtām
• 8 olu baltumi
• 500 g cukura
• 3 ml (pāris piles) apelsīnu esences
• 3 g dzeltenās krāsas
• 20 g kartupeļu cietes
Krēmam
• 500 g maskarpones siera
• 300 ml 35% saldā krējuma
• 100 g olu liķiera
• 200 g cukura
Dekoram
• 200 g šokolādes krēma (nopērkams veikalā)
• 100 g piena šokolādes
• 150 g marcipāna olu
Gatavo bezē kārtas. Olu baltumus saputo ar cukuru, pievieno apelsīnu esenci, pārtikas krāsu un kartupeļu cieti. Masu sadala divās daļās. Uz cepamā papīra iezīmē divus apmēram 28 cm diametra apļus. Viena apļa viducī iezīmē mazāku, apmēram 10 cm apli. Kūkas pamatnei masu izklāj uz visa apļa, bet otrajai kārtai būs caurums vidū. Cep 2,5 stundas +100 °C temperatūrā, pēc tam atdzesē.
Krēmam saldo krējumu saputo ar cukuru, piejauc maskarpones sieru un olu liķieri.
Uz kūkas pamatnes ziež krēmu, virs tā – šokolādes krēma kārtiņu un uzliek ripu ar cauro vidu.
Dekorēšanai paredzēto šokolādi izkausē ūdens peldē, iepilda pergamenta tūtiņā, kam nogriež galu, un uz baltā bezē zīmē ornamentus.
Kūkas vidū izveidotajā iedobē pilda krēmu, šokolādi un marcipāna oliņas.