Kūpinātu reņģu pastēte ar karamelizētiem sīpoliem 0
Reņģēm izņem iekšas un izgriež fileju. Sagatavotās filejas ievieto blenderī, pievieno saldo krējumu, sāli pēc garšas un visu sablendē. Pēc tam masu izberž caur sietu.Sīpolus nomizo un sagriež plānās ripiņās. Uz sakarsētas pannas uzlej augu eļļu, liek sīpolu ripiņas kopā ar timiānu un sautē, kamēr sīpoli kļūst zeltaini brūni. Tad pievieno cukuru, grenadīna sīrupu un sīpolu ripiņas karamelizē.Nesagrieztas rudzu maizes kukulīti iepriekš sasaldē. Sagriež aptuveni 3 mm plānās šķēlītēs, liek uz paplātes un cep cepeškrāsnī + 180 °C, līdz kļūst zeltaini brūnas.
Stāsta un rāda Pūres restorāna “Terase” šefpavārs NAURIS HAUKA.