Kūpināts asaris ar kaņepju biezpienu un salātiem. Latvisks smalkums! 0
Mums ierastos Latvijas lauku produktus – dārzeņus, augļus, gaļu, zivis un citus – var pagatavot mazliet neparastāk. No selerijām uztaisīt majonēzi, bieti nokūpināt, bet no rudzu maizes uzburt plānus un kraukšķīgus čipsus. Protams, ir vairāk jāpiepūlas, nekā gatavojot sakņu sautējumu, toties maltīte ir izsmalcināta. Ierosmei dažas “Valtera restorāna” piedāvātās ēdienu oriģinālreceptes.
• Tomāti (sarkani, dzelteni, zaļi)
• Gurķis
• Salātu mikslis (ledus salāti, frisē, salāti Lollo rosa)
• Kūpināts asaris
• Biezpiens
• Kaņepju staks
• Skābais krējums
• Pētersīļu pulveris
• Pētersīļu majonēze
Seleriju majonēzei
• Olu dzeltenumi
• Olīveļļa
• Dižonas sinepes
• Cepti ķiploki
• Seleriju kāti
• Citrona sula
Asari pāris stundu patur marinādē, kas gatavota no ķiplokiem, dillēm, eļļas, sāls, cukura un mazliet etiķa, tad nokūpina. Biezpienu sajauc ar kaņepju staku un skābo krējumu, pievieno nedaudz sāls. Pārkaisa ar pētersīļu pulveri (garšaugu izkaltē un saberž piestā).
Pagatavo seleriju majonēzi. Četru olu dzeltenumus sablendē ar trešdaļu ēdamkarotes sinepju, 3–4 ceptām ķiploka daiviņām un 2 seleriju kātiem. Izkāš caur sietu un, lēni maisot, pievieno sāli, piparus pēc garšas, mazliet citrona sulas, kā arī eļļu, līdz masai ir krējuma konsistence. Tieši tāpat gatavo pētersīļu majonēzi, tikai selerijas vietā izmanto pētersīļu lapas.