Kūpinātas zivs kārtojums ar bērzu sulas želeju 0
Kā gatavot?
No gurķiem izspiež sulu. Ja vēlas, lai želeja sanāktu zaļāka, gurķus nemizo vai arī, spiežot sulu, pievieno rukolu vai spinātus. Iegūtajam zaļumam pievieno bērzu sulu un sāli (vai cukuru). Želatīnu pārlej ar iepriekš vārītu, atdzesētu ūdeni un ļauj uzbriest vismaz 30 minūtes. Tad trauku ar želatīnu liek karstā ūdens peldē un, lēni maisot, karsē, līdz želatīns izšķīst. Izkāš un pievieno gurķu un bērzu sulas maisījumam. Pēc tam želejai sagatavoto maisījumu ielej trauciņos un atdzesē ledusskapī, līdz masa kļūst blīva un recekļveidīga.
Kokteiļglāzē vispirms kārto kūpinātās butes gabaliņus, tiem pārlej skābo krējumu (vai bezpiedevu jogurtu), kam pievienota smalki sarīvēta mārrutka sakne un sāls. Pēdējā kārtā liek gurķu un bērzu sulas želeju. Uzbārsta zaļumus.
Konsultēja viesnīcas “Tallink Hotel Riga” restorāna “Elements” šefpavāre Svetlana Riškova.