Kūpināta zivs sulīgā kažociņā 0
Sastāvdaļas
• 1 kūpināta upes forele(var aizstāt ar jebkuru citu kūpinātu zivi)
• 200 g vārītu biešu
• 200 g vārītu kartupeļu
• 1 šalotes sīpols
• 100 g vārītu burkānu
• 10 paipalu olu
• maurloki
Mērcei:
• 100 g pašgatavotas majonēzes
• 30 g marinētu gurķu
• 2 tējkarotes mārrutku
• sauja kapātu zaļumu
Pagatavošana
Forelei izņem asakas un saplūkā mazākos gabalos, ko varēs likt kārtās. Vārītos dārzeņus – bietes, kartupeļus burkānus – sagriež kubiņos. Mērcei sagriež marinētos gurķus, sajauc ar mārrutkiem, majonēzi un zaļumiem.
Bļodā vai stikla cepamtraukā salātus liek kārtām: kartupeļi, burkāni, bietes, kūpināta forele, mērce, kartupeļi, bietes, mērce.
Pa virsu liek pārgrieztas vārītas paipalu olas. (Tās ieteicams vārīt tieši 3 minūtes no ielikšanas verdošā ūdenī līdz ielikšanai ledaini aukstā ūdenī.) Pārkaisa sakapātus maurlokus.
Recepti piedāvā pavārs Renārs Purmalis sadarbībā ar Mežpils alu.