Foto – Gints Ivuškāns

Kūpināta menca ar kartupeļiem un biešu mērci 0

Sastāvdaļas
300 g kūpinātas mencas
500 g kartupeļu
200 g tvaicētu biešu
sviests
60 ml olīveļļas
mārrutki
sāls un pipari
rozmarīna zariņš
pētersīļa zaļumi
citrons sulai

Reklāma
Reklāma
“Ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana, lai noteiktu nāves cēloni.” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 137
TV24
“A, ēst tu gribi? Darbu gribi?” Blodons nikns uz Latvijas iedzīvotājiem, kuri “norok” ekonomiski pamatotus būvprojektus
Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kūpinātu mencu atdala no asakām un saplucina. Sakapā pētersīļa zaļumus. Zivi sajauc ar zaļumiem, pievienojot olīveļļu un citrona sulu.

Kartupeļus nomizo un sagriež daivās. Kārto cepamtraukā vai uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru, uzbārsta sāli, piparus, rozmarīnu un sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī 180 °C pusstundu, līdz zeltaini.
Sagriež bietes un liek blenderī, pievieno mārrutkus, sāli, piparus un citrona sulu. Blendē, kamēr masa viendabīga, tad lēnām lej klāt aptuveni 50 ml eļļas.
Šķīvī kārto kartupeļus (tie var būt nedaudz silti vai auksti, bet ne karsti), pa virsu zivi un biešu mērci..

CITI ŠOBRĪD LASA

Var izmantot jebkuru citu kūpinātu zivi, piemēram, jūras asari vai skumbriju, tā gan būs daudz asakaināka. Man patīk šajos salātos likt karsti kūpinātas zivis, bet der arī auksti kūpinātas, tikai tās nevarēs saplucināt, vajadzēs sagriezt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.