Kūpināta laša salāti ar tvaicētiem burkāniem, selerijas sakni, paipalas olu un vasabi mērci 1
KĀ GATAVOT
Burkānus 2 min pavāra vieglā sālsūdenī. Burkānus, selerijas sakni un ābolus sagriež stienīšos. Ber bļodā, pievieno sakapātus sīpollokus. Sajauc ar majonēzi, kam pievienots vasabi. Laša fileju iesmērē ar marinādi, kas gatavota no citrona sulas, sakapāta timiāna, rozmarīna, maltiem melnajiem pipariem un sāls. Atstāj uz pāris stundām ledusskapī marinēties. Vecā, lielā katlā ieber ābeles koka skaidas, pārklāj ar foliju, kurā izdurti caurumiņi. Uz folija liek laša fileju, katlam virsū – vāku. Degot mazai liesmiņai, kūpina aptuveni 20 min. Atdzesētus vai siltus laša gabaliņus liek pāri salātiem. Pievieno rukolu, jaunās biešu lapiņas, paipalu olas pusītes un rozā piparus.
Gatavoja Liepājas restorāna “Upe” pavārei RENĀTE PETROVSKA