Foto – Shutterstock.com

Kuņģa skābes – par maz. Kā ārstēties? 0

“Man ir pazemināts kuņģa skābes līmenis. Kā šo problēmu novērst?”
 Arnolds Auziņš Valmierā

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Lasīt citas ziņas

Atbild gremošanas slimību centra “Gastro” gastroenteroloģe Ilze Kikuste:

“Mūsdienās kuņģa skābes līmeni vairs nemēra, jo tās pazemināts daudzums visbiežāk sūdzības nerada. Parasti šīs pārmaiņas ir saistītas ar tā saukto atrofisko gastrītu, proti, plānu kuņģa gļotādu, kuras šūnas neizdala skābi un gremošanas fermentus. Šo dia­gnozi var noteikt endoskopijas laikā, paņemot gļotādas paraugus no visām kuņģa daļām un apskatot mikroskopā. Ja dia­gnoze apstiprinās un atrod helikobaktēriju infekciju, kas veicina kuņģa gļot­ādas atrofiju, ieteicams to izārstēt. Ja nepieciešams, jāveic atkārtotas pārbaudes, jo pārmaiņas gļotādā rada paaugstinātu kuņģa vēža attīstības risku.

CITI ŠOBRĪD LASA

Agrāk pazemināta kuņģa skābes daudzuma gadījumā ēdienreižu laikā ieteica lietot acidīnpepsīnu, taču mūsdienās tas nav pieejams. Uzturā iekļaujot marinētus vai skābētus produktus, iespējams, pašsajūtu varētu uzlabot.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.