3 dažādas mērces 0
Ingvera mērce
Nomizotu un sasmalcinātu ingvera sakni sablendē ar citrona sulu, eļļu, sāli un cukuru, visu izberž caur sietu. Skābumu regulē ar citrona sulas daudzumu. Ja vēlas pikantāku, pievieno čili gabaliņu. Šāda mērce labi piedien svaigajiem salātiem, taču ar to var arī, piemēram, marinēt vistas gaļu.
Balzamiko un ogu mērce
Var izmantot jebkuras ogas no dārza vai saldētavas. Tās savāra, sablendē un izberž caur ļoti smalku sietu, lai atdalītu mizas un sēkliņas. Pievieno olīveļļu (100 g ogu biezeņa ņem 250 ml eļļas), cukuru, sāli un baltvīna etiķi – tā daudzums atkarīgs no ogu skābuma, jo tās skābākas, jo etiķa vajag mazāk. Šādu mērci var uzglabāt ledusskapī vismaz nedēļu. Izmanto salātiem vai marinēšanai. Labi garšo kopā ar apceptu Jāņu sieru.
Rabarberu čatnijs
Rabarberu kātus savāra ar cukuru, pievienojot baltvīna etiķi un kādu anīsa zvaigznīti. Visu karsē aptuveni 15 minūtes. Var pievienot arī citas garšvielas, paturot prātā, ka čatnijam jābūt saldskābam un gana pikantam.
IZMĒĢINI ARĪ ŠO BRŪKLEŅU UN PLŪMJU MĒRCES RECEPTI!