Vienā no “Novadu garšas” pasākumiem šā gada maijā.
Vienā no “Novadu garšas” pasākumiem šā gada maijā.
Foto: LLKC

Kuldīgas novadā pie Lielā Nabas ezera sestdien notiks vērienīgs pasākums “Nogaršo Latviju Kurzemē!” 0

Viss par un ap zivīm, kā arī īpašie – tikai Kurzemē tapušie gardumi sestdien, 29. jūnijā būs iepazīstami divos Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotajos svētkos – Novadu garšas pasākumā “Nogaršo Latviju Kurzemē!”, kā arī Makšķerēšanas festivālā ģimenēm pie Kuldīgas novada Pazures pagasta Lielā Nabas ezera.

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

Kā informē pasākuma rīkotāji, “Nogaršo Latviju Kurzemē!” sāksies ar šefpavāra Raimonda Zommera stāstu par garšu, kas viņam asociējas ar dzimto Kurzemes novadu. Savukārt skolu pavāriem šai reizē būs visai sarežģīts uzdevums – pagatavot pusdienās zivi tā, lai tās garšotu skolas bērniem. Vai garšos, noteiks žūrija, kurā piedalīsies arī skolēni.

Visas dienas garuma varēs iepazīt arī skautu aktivitātes “Mazo izdzīvotāju skolā”, uzzināt daudz interesanta par zivju kūpināšanu, zivīm piemērotākajām garšvielām un marinēšanu meistarklasēs, kuras vadīs uzņēmumu “Reinis B” un “Embūtes garšaugi” pārstāvji, kā arī šefpavārs Jānis Arājums.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt Makšķerēšanas festivāls ģimenēm, ko vadīs dabas pētnieks Māris Olte, gaidīs lielus un mazus copmaņus, kuri varēs sacensties par lielāko noķerto zivi. Padomu teltī zinoši makšķernieki iepazīstinās ar dažādiem makšķerēšanas veidiem.

Tikmēr gardēžu zonā pavārs gatavos ēdienu no ezera zivīm, kuru pēc tam varēs degustēt. Garlaicīgi nebūs arī tiem, kuriem makšķerēšanas neinteresē – plkst. 15 varēs baudīt Tomasa Kleina muzikālo priekšnesumu.

Abus pasākumus vadīs aktieris Normunds Laizāns, palīdzot izgaršot dažādās pavāru meistarklasēs tapušo un iepazīt zivju daudzveidību.

Ikviens tiks aicināts balsot arī par sev tīkamāko novada ražotāju produkciju konkursā “Tautas garša”. Šī konkursa uzvarētāji saņems brīvbiļeti uz “Novadu Garša Latvija” noslēguma festivālu septembra beigās Rīgā, jaunajā Hanzas peronā.
Pasākuma notiks arī Kurzemes novada mājražotāju tirdziņš.

Nākamie “Novada Garša” pasākumi plānoti šādos laikos un vietās:
-06.07. Ribbes dzirnavu 150 gadu svinību ietvaros Ceraukstē, Bauskas novadā (Zemgale);
-20.07. Krāslavas pilsētas svētku ietvaros (Latgale);
-27.09.-28.09. Rīgā, Hanzas peronā.
Vairāk par pasākumu “Novadu garša” lasiet šeit

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.