Kukurūzas biezputra brokastīm 1
Dietologi īpaši iesaka kukurūzu putru vecākiem cilvēkiem un tiem, kam ir mazkustīgs dzīvesveids, jo kukurūzas putraimi satur maz kaloriju, bet daudz ogļhidrātu, B grupas vitamīnu, arī beta karotīnu.
Katliņā uzvāra nedaudz ūdens, pievieno nedaudz sāls, ieber kukurūzas putraimus. Vāra uz lēnas uguns – aptuveni 12 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Kad putraimi ir uzbrieduši, pielej pienu. Visu uzkarsē, bet nevāra (Valija zina teikt, ka vārītu pienu cilvēkam esot grūtāk sagremot). Iemaisa sviestu, uzliek katlam vāku, uzsedz dvieli un minūtes piecpadsmit ļauj biezputrai uzbriest. Tad šis brokastu ēdiens kļūstot tik čaugans, ka līdzinoties uzpūtenim. Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu.